Не се подготвят никакви официални документи с теми за обсъждане на

...
Не се подготвят никакви официални документи с теми за обсъждане на
Коментари Харесай

Тръмп и Путин ще обсъдят на срещата си това, което сметнат за необходимо

Не се приготвят никакви публични документи с тематики за обсъждане на срещата между президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки на 16 юли, водачите ще беседват по въпросите, които сметнат за нужно, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Няма да има никакви публични документи. Те са задоволително опитни и авторитетни хора, с цел да дефинират сами какво да разискват ", сподели Лавров, написа novini.bg.

Лавров удостовери, че в дневния ред ще бъдат включени въпросите за Сирия и Украйна. " Те ще обсъдят, всичко, каквото желаят да обсъдят ", сподели той.

Сергей Лавров съобщи, че на министерска среща във Виена Иран е удостоверил, че няма да се отдръпна от нуклеарното съглашение макар излизането на Съединени американски щати от контракта.

" Иран удостовери в отговор на апелите на всички останали участници, че е привързан с договореностите " в съглашението, сподели министърът пред публицисти след срещата.

" Това значи, че Иран ще продължи да сътрудничи с Международната организация за атомна сила (МААЕ), всичко го приканиха към това ", съобщи той.
По думите му иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф е отбелязал, че след " едностранните стъпки на Съединени американски щати за фактическо повреждане на договореностите " Техеран има право и мотив също да се отдръпна от съглашението, само че " няма да се възползва от тях ". 

" Всички приветстваха това. Мисля, че това е виновна позиция. Надяваме се, че ще останем на тези позиции, и най-много, че Иран ще остане на това ", добави той.

По думите му участниците в срещата във Виена считат, че изтеглянето на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение е подбудено от предпочитание да се политизира обстановката към Иран.

" Споразумението работеше дейно през всички тези три години, Иран прецизно изпълняваше всички свои отговорности. Това беше доказано и продължава да се удостоверява от МААЕ. Затова всички се съгласиха за следващ път, че дейностите на Вашингтон не бяха подбудени от никакви съответни условия, а от предпочитание още веднъж да се политизира този развой, обстановката към Иран като цяло и да се слагат нови условия на Иран, които нямат нищо общо с проблемите, свързани с нуклеарната стратегия на Иран ", сподели Лавров.

Той посочи, че сега Иран е най-проверяваната страна от МААЕ.

" МААЕ има невиждан достъп до всички обекти, които по един или различен метод могат да бъдат свързани с военни аспекти на нуклеарната стратегия ", съобщи Лавров.

" Застрашаването на такова значимо съглашение, което разрешава да се подсигурява режимът на неразпространение твърдо и надеждно, е доста, доста безразсъдно и рисково ", сподели той.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР